Tips voor maatschappelijke organisaties

Vergroot je zichtbaarheid
Het is belangrijk dat de deelnemers je kunnen vinden tijdens de beursvloer om contact te leggen. Trek dus een opvallend kledingstuk aan en neem vooraf een foto van jezelf waarop dat kledingstuk (of hoed) ook staat. De foto kun je op De Matchmaker publiceren.

Aantrekkelijke boodschap
Je hoeft niet perse een hippe, flitsende organisatie te zijn om indruk te maken op bedrijven. Het gaat erom dat je de boodschap aantrekkelijk verpakt. Een kerstdiner voor dementerende ouderen bijvoorbeeld maakt indruk als je duidelijk maakt hoeveel het voor de bewoners, hun partners en het personeel betekent.

De eerste indruk telt…
Sommige maatschappelijke organisaties hebben moeite zich te presenteren als een gelijkwaardige partner. Omdat ze iets van het bedrijf verlangen. Maar bedenk dat jij ook van grote waarde kunt zijn voor het bedrijf. Bedrijven willen bijvoorbeeld graag maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kort, krachtig en concreet
Formuleer kort en krachtig welke organisatie je vertegenwoordigt en geef heel concreet aan wat je wens is. Je wilt immers de beperkte tijd zo efficiënt mogelijk benutten door zoveel mogelijk bedrijven te spreken.

Geven en nemen
Tijdens een gesprek met een bedrijf houd je goed in de gaten of jouw wensen vervuld gaan worden. Maar onderhandelen is geven en nemen. Het is niet realistisch om van een bedrijf te verwachten dat zij zonder meer akkoord gaan met alle voorstellen. Een bedrijf zal ongetwijfeld met tegenvoorstellen of nieuwe ideeën komen. Schrik daar niet van. Het gaat erom dat er een plan overblijft waar je achter staat. En als je nog twijfelt? Geen punt. Vraag bedenktijd en bespreek het intern.  

Vier het succes!
Je kunt een borrel, feest of etentje organiseren om de samenwerking te vieren. Zo zet je het bedrijf (en de medewerkers) waarmee je gaat samenwerken extra in het zonnetje en vergroot je de kans op vervolgprojecten.

Inspiratie
Als je inspiratie wilt opdoen over mogelijkheden voor matches op de beursvloer surf dan eens rond op de volgende websites:
www.beursvloer.com
www.movisie.nl

Workshop vooraf
Wil je goed voorbereid naar de beursvloer? Volg dan eerst een van onze workshops

Lees hier meer over hoe de beursvloer in de praktijk werkt.© 2023 Maatschappelijke Beursvloer Hilversum. All Rights Reserved.Powered by WordPress. Designed by Woo Themes